Black Friday: Underklassens store chance i USA

For den gennemsnitlige amerikaner og de, der ikke ligefrem svømmer i penge, er Black Friday en gylden mulighed for dem for at købe varer, de ellers ikke ville have råd til.

USA er et land, som er meget klasseopdelt. Der er de rige, der er en lille middelklasse, og så er der de absolut fattigste. De fleste, der tilhører middelklassen i USA, ville i en dansk kontekst blive betegnet som en økonomisk underklasse. På den anden side af Atlanterhavet er det materialistiske meget vigtigt, og ansigtet udadtil betyder meget. Derfor er Black Friday også så vigtig en begivenhed for underklassen og de, der ikke altid har særlig mange penge i slutningen af måneden.

Black Friday kan give underklassen dét, de vil have, når det ellers ikke er muligt

Black Friday er dagen, underklassen i USA ser frem til. Det er her, de kan få fingrene i alle de ting, de vil have til nedsat pris. For nogle er økonomien så ringe, at Black Friday er muligheden, hvor de kan købe én ting til en god pris, som de vil have fingrene i. Og som de måske har sparet op til i et helt år samtidig med, at de har skullet styre den daglige økonomi, der gør, at de har noget at spise på daglig basis.

Det kan de eksempelvis købe på Black Friday

Det kan være, at der for en ikke særlig velhavende person i Michigan er en vis mulighed for at købe noget, han eller hun ellers aldrig kunne købe under normale omstændigheder. Det kan være et TV, som alle andre også har.

For nogle kan Black Friday også være underklassens helt store chance for at købe en iPhone til deres børn. Det er ikke særlig rart for børn i USA at være på en skole, hvor de er en af de få eller den eneste, som ikke har en iPhone. Særligt hvis det er, fordi økonomien gør, at de ikke kan få råd til den. Men Black Friday kan ændre på den virkelighed og være med til at sikre, at barnet kan få en ny iPhone.

I et ydrestyret samfund er det vigtigt, du har de rigtige ting

Ovenstående eksempel med iPhonen er meget indikativ for, hvordan USA er som samfund: Du skal helst ikke skille dig for meget ud, og du skal have det, som alle de andre har. Du kan ofte blive stemplet som værende underlig, hvis ikke du har en iPhone eller Android.
Black Friday er den helt særlige mulighed for familier til at få købt de ting, de ellers ikke ville have råd til.

Det kan eksempelvis også være en ikke særlig velhavende familie, som gerne vil købe en computer til deres barn. Det kan være, fordi det er et krav, at børnene skal bruge en computer i skolen, men familien ikke har råd til en.

Det er desværre den barske virkelighed i det amerikanske, og det er nok en af forklaringerne på, hvorfor så mange amerikanere går så meget op i Black Friday. Det er nemlig deres eneste chance og mulighed for at få den rette teknologi.