Sådan vælger du dit nye fjernsyn

Selv om streamingtjenester har taget mange af seerne, der førhen sad og så flow-tv på fjernsynet, er der stadig rigtig mange fordele ved at benytte et fjernsyn frem for computeren. Det mest nævneværdige er størrelsen. Når du ser din yndlingsserie eller din yndlingsfilm for fjortende gang, er det altid lidt sjovere at se det på en skærm, hvor du kan få alle detaljerne med. Samtidig er fjernsynet skabt til at vise det bedste billede. Ikke andet. Computere og mobiltelefoner skal alt mulig andet, og derfor får du tit et betydeligt bedre billede, når du vælger et fjernsyn frem for at se det på din computer. Der er dog sket en betydelig udvikling i de senere år i smart-fjernsyn, der også kan meget mere end bare at vise et billede. Når du vælger dit nye fjernsyn, er der mange muligheder at vælge mellem. Hvis du mangler pengene til at finansiere det, kan du tage et kviklån.

 

Du tager ikke fejl med flere tommer

Størrelsen på fjernsyn er opgjort i tommer. Jo flere tommer, jo større er skærmen. Den mest passende størrelse på dit fjernsyn hænger tæt sammen med, hvor lang fra skærmen, du sidder. Et 42-tommers fjernsyn passer eksempelvis bedst til steder, hvor du maksimalt sidder 3 meter væk. Det dækker de fleste stuer, og du får rigeligt med størrelse i de fleste tilfælde, når du vælger 42-tommer.

 

Du skal samtidig huske at se efter opløsningen på fjernsynet. Opløsningen bestemmer, hvor skarpt billedet er på skærmen. Hvis du gerne vil have et skarpt billede, bør du kun kigge efter fjernsyn, der har enten 1080p(fuld-HD) eller 4K(ultra-HD) opløsning. Det skal siges, at et større fjernsyn tit sætter større krav til opløsningen. Hvis du vælger et 42-tommers, vil 1080p tit være fint, mens  større fjernsyn er bedre tjent med 4K.

 

Apps og meget andet

Mange fjernsyn er udstyret computerlignende funktioner. Såkaldte smart-fjernsyn. Hvis du gerne vil have muligheden for at installere sjove spil eller apps som Netflix eller HBONordic direkte på fjernsynet, kan du gøre det med et smart-fjernsyn. Det gør det lidt nemmere at komme i gang med yndlingsserien.